„Afterparty“ Staromestských slávností: kapely KNUT KNOTGURSEN a THE PERFECT IGLOO

Spojili sme sa v rámci najväčšieho podujatia v Žiline a zapojili do programu Staromestských slávností aj miestne hudobné kluby. V pilotnom ročníku s „afterkami“ spolupracujeme aj so Smer klub 77!

V sobotu 25.5.2024 po skončení hlavného programu Staromestských slávností sa v ňom o 22:00 sa predstavia kapely Knut Knotgursen a následne o 23:15 The Perfect Igloo, obe uspeli v zapojení do otvorenej výzvy na Staromestské slávností. Ste vítaní si ich prísť vypočuť a predĺžiť si zábavu posledného večera podujatia. Vstupné je dobrovoľné.

Knut Knotgursen je žilinskobabkovská kapela hrajúca poprockove songy, ktoré vznikajú spontánne inšpirované životom a skúsenosťami členov Rado, Mio, Majo a Dano. Slobodná kapela rada šíri dobrú náladu a z jej koncertov sa už pár rokov tešia ľudia v okolí Žiliny, ale zahrali už viackrát aj v čechách, pri Košiciach, ba aj v Krakowe.

Žilinská rocková kapela The Perfect Igloo funguje na slovenskej hudobnej scéne od roku 2021. Kapela hrá nápaditý melodický rock s prvkami funky, ale jej tvorba je veľmi rôznorodá. Kapela vydala v posledných mesiacoch niekoľko nových skladieb. K nosným singlom „Čierny vták“ a „Nad ránom“ natočila vydarené videoklipy a kontinuálne pracuje na nových piesňach, ktoré postupne oficiálne vydáva a sú dostupné na všetkých streamovacích platformách. Prvotné hudobné nápady gitaristu Juraja Jirků, či bubeníka Martina Smatanu, textuje zvyčajne spevák a gitarista Martin Korenko (Mio), ale všetky skladby ďalej dotvárajú členovia kapely vždy spoločne. Chalani sú fanúšikmi výborného slovenského básnika a disidenta Rudolfa Dobiáša a zhudobnili niekoľko jeho skvelých básní, aj s autorovým láskavým súhlasom. Do kompletnej zostavy patrí basgitarista Majo Knoško a (pôvodne džezový) klavirista Peter Bohunický, ktorý sa k tejto partičke pridal ako posledný.

Scroll to Top