16. – 18. júna 2022

pod záštitou primátora Petra Fiabáne

XXVI.

ročník

Vážení Žilinčania, milí návštevníci nášho mesta, jedno z najvýznamnejších podujatí v Žilinskom kraji po nútenej prestávke z dôvodu epidémie opäť prinesie do nášho mesta zábavu a kultúru. Staromestské slávnosti slávia tento rok už 26. ročník a stali sa neoddeliteľnou s účasťou kultúrneho života Žiliny.

Bohatý trojdňový program ponúkne na dvoch hlavných námestiach v srdci Žiliny množstvo hudobných a tanečných vystúpení v podaní slovenských i zahraničných interpretov. Na svoje si prídu milovníci folklóru, džezu, populárnej či r okovej hudby, seniori i naši najmenší. 

K Staromestským slávnostiam patria tiež stánky s tradičnými remeselníckymi a umeleckými výrobkami, medovníkmi, cukrovinkami a občerstvením. Vôňa chutného jedla z domácej kuchyne dotvára jedinečnú atmosféru tohto obľúbeného a výnimočného podujatia. Naše mesto sa tak opäť na pár dní premení na centrum zábavy, dobrej nálady a pohody, ktorá sa bude šíriť žilinskými ulicami.

Želám vám všetkým pekné zážitky a nezabudnuteľné chvíle so svojou rodinou a priateľmi na Staromestských slávnostiach 2022.

Peter Fiabáne
primátor mesta Žilina

Aktuality

Už len niekoľko hodín

už len niekoľko hodín delí Žilinu od najväčšej kultúrnej a spoločenskej akcie v tomto roku. Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu sa na žilinské námestia v termíne od...

viac

Žilinské Staromestské slávnosti

Necelý mesiac delí Žilinu od najväčšej kultúrnej a spoločenskej akcie v tomto roku. Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu sa na žilinské námestia v termíne od 16. do...

viac
Scroll to Top