„Afterparty“ Staromestských slávností: kapela FREYA

23.5.2024 o 22:30 v KC Hoffmann na Národnej ulici

V rámci nápadu pospájať sa počas najväčšieho podujatia v Žiline a zapojiť aj miestne hudobné kluby, sme radi, že jedna z “afteriek” bude aj v KC Hoffmann na Národnej ulici.

Vo štvrtok 23.5.2024 po skončení hlavného programu Staromestských slávností o 22:30 sa v ňom predstaví žilinská popová kapela FREYA, ktorá uspela v zapojení do otvorenej výzvy na Staromestské slávnosti.

Žilinská popová kapela FREYA oficiálne funguje od roku 2020. Zakladajúci členovia: speváčka, textárka a songwriterka Lenka Kulichová a skladateľ a klávesák Tomáš Kyška však tvoria spoločné piesne už od roku 2015. Prvú nahrávku zo štúdia poslali do talentovej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad v roku 2020. Ich pieseň Tréma sa vtedy prebojovala do šestice priamych finalistov z celého Slovenska. V roku 2021 sa tento scenár zopakoval a ich pieseň Hudba z mesta sa tiež dostala priamo do finále tejto súťaže autorskej hudby. Okrem toho, že tieto skladby zazneli v rádiu Slovensko, dokumenty z oboch ročníkov súťaže boli odvysielané v televízií na Dvojke.

Od roku 2022 duo hudobníkov postupne naberalo aj ďalších členov a dnes hrajú v 5-člennej kapelnej zostave: Lenka Kulichová, Tomáš Kyška, Miloš Hrošovský (bicie, perkusie), Miroslav Gardlo (gitara), Peter Sučanský (basgitara). V ich tvorbe dominuje prevažne pop, ktorý jemne dopĺňajú o nepatrné prvky folku, funky, latina, rocku či alternatívy. Pri textoch sa snažia nahliadať do viacerých tém a využívať metafory, ktoré odkrývajú hlbší zmysel.

Pozývame návštevníkov Staromestských slávností užiť si predĺženú noc slávností, vstupné na podujatie afterparty v KC Hoffmann je dobrovoľné.

Scroll to Top