Už len niekoľko hodín

už len niekoľko hodín delí Žilinu od najväčšej kultúrnej a spoločenskej akcie v tomto roku. Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu sa na žilinské námestia v termíne od 16. do 18. júna opäť vrátia Staromestské slávnosti.  

26.ročník tohto obľúbeného žilinského podujatia prinesie aj v tomto roku tri dni skvelej hudby, výbornej atmosféry a jedinečnej zábavy. Návštevníci sa môžu tešiť aj na tradičné remeselné trhy. Slávnosti sa budú tradične sústrediť na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku,no zaujímavý program a sprievodné podujatia si pripravili aj záujmové združenia či kultúrne inštitúcie.

Na svoje si prídu milovníci folklóru, džezu, populárnej či rokovej hudby, seniori i naši najmenší. Vystúpi množstvo hudobných interpretov, napríklad domáca AYA, Peter Nagy, Zuzana Smatanová, Sčamba, Puding pani Elvisovej, Heľenine oči, Geišbergovci a Balkansambel, Polemic, Arzén, skupina Gladiator, Desmod  a Robo Šimko.  

Program slávností začne vo štvrtok 16. júna o 11.45 hod. na Mariánskom námestí detským pásmom vystúpeniami žilinských materských, základných škôl, základných umeleckých škôl a centra voľného času (Program detských vystúpení v dňoch 16. a 17. júna je súčasťou prílohy tohto e-mailu). Od mestského divadla začne o 14.30 hod. svoju púť mestom slávnostný sprievod tvorený bubeníkmi, choduliarmi, divadelníkmi či žonglérmi, na radnici sa k nemu pripojí aj primátor mesta. O 15.00 hod. dorazí sprievod na Námestie Andreja Hlinku, kde primátor symbolicky odovzdá kľúče od mesta Mestskému divadlu Žilina, ktoré oslavuje tento rok 30. výročie a prebehne krst almanachu vydaného k výročiu.

Program Staromestských slávností 2022 je prílohou e-mailu.

PODCAST MESTA ŽILINA   

Po dvojročnej prestávke sa budú v Žiline konať tradičné Staromestské slávnosti. Čo nás čaká v tomto ročníku a na čo sa môžu návštevníci tešiť? Všetko podstatné sa dozviete v podcaste mesta Žilina. S Veronikou Tabačkovou z odboru kultúry Mestského úradu v Žiline sa zhovára Karol Zahatlan z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou.

Odkaz na podcast: https://open.spotify.com/episode/2fEMRpChwc1eBfL6SaaGRQ

Minulé diely podcastov si vypočujete tu: https://open.spotify.com/show/5HCbGg25GiOGHCu5Xp8Zhw 

Scroll to Top